Vier sportbiografieën die zeker aan te raden zijn om te lezen

Vandaag de dag zijn er veel diverse en uiteenlopende sportbiografieën uitgebracht. De kans is daardoor zeker aanwezig dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Zodoende is het lastig om een keuze te maken om een leuke biografie te lezen die verschillend is van de grote hoeveelheid biografieën die al uitgebracht zijn. In dit artikel vind je vier verschillende tips die je kunnen helpen om een interessante biografie te vinden.

Tip 1: ‘Haaland’ van Lars Sivertsen

Lars Sivertsen geeft een inkijkje in het leven van (nu al) een van de beste voetballers aller tijden uit Noorwegen. Hoe groeide Erling Haaland op? Waar zette hij de eerste stappen in zijn nog jonge carrière? Hoe gaat hij om met de media? Zomaar wat vragen die in deze biografie beantwoord zullen worden. Als je een voetballiefhebber bent die benieuwd is naar één van de sterren van Manchester City én het mondiale voetbal, kan deze biografie zeker iets voor jou zijn.

Tip 2: ‘De Meester’ van Chris Clarey

Roger Federer behoort zonder twijfel tot een van de beste en meest complete tennissers ooit. Gedurende twintig jaar volgde auteur en sportverslaggever Chris Clarey de tennisser op de voet. Door middel van talloze gesprekken met Federer en toegang tot de inner circle en rivalen van de Zwitser kon Clarey het verhaal van zijn imposante carrière optekenen. Ook als je geen tennisliefhebber bent, is de biografie over dit sporticoon zeker aan te raden.

Tip 3: ‘Op Gevoel’ van Nando Boers en Tom Dumoulin

Tom Dumoulin behoort zonder twijfel tot een van de beste wielrenners van zijn generatie. Zo won hij onder meer de Giro d’Italia van 2017, twee olympische medailles en twee wereldtitels. Samen met auteur Nando Boers ging Dumoulin op pad om te ontdekken wat het wielrennen voor hem betekend heeft. In deze biografie komen niet alleen de positieve herinneringen, zoals zijn grootste prestaties en overwinningen aan bod. Dumoulin blikt namelijk ook terug op pijnlijke nederlagen en crashes. Op die manier wordt een openhartig zelfportret gecreëerd van een topsporter die terugblikt op zijn carrière.

Tip 4: ‘Ranomi’ van Ranomi Kromowidjojo

Deze biografie deelt het bijzondere verhaal van meervoudig olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo, die op haar zeventiende al haar eerste gouden medaille won. De zwemster blikt terug op haar jaren in het water en is zeer openhartig over haar persoonlijke leven. Uit deze biografie blijkt maar weer dat het leven van een topsporter bij lange na niet continu over rozen gaat.